Onze missie

 

TerracottaSpecialist werd in april 2012 opgericht door Pieter-Paul Schiphorst. Zijn doel was opnieuw te zorgen voor een goede bekendheid en verkrijgbaarbaarheid van het originele mediterrane ongeglazuurde aardewerk (terracotta) in Nederland, maar ook daarbuiten.

 

 

Het gaat hierbij om grote en kleine authentieke vazen, potten, kruiken en amphora’s. Ze zijn mooi en tevens geschikt voor bloemen, planten en kleine bomen in te plaatsen. De porositeit zorgt namelijk voor een ideaal “klimaat” (overbewatering kan haast niet). Kruiken / amfora’s kunnen uiteraard ook zonder iets er in worden geplaatst: behalve funktioneel, zijn dit ook kunstobjecten voor binnen en buiten. Tevens zijn er voetjes, wijnfleskoelhouders en terracotta kookpotten verkrijgbaar, waaronder de bekende Römertopf (wordt in Duitsland gemaakt). Daarnaast zijn er ook terracotta broodbakschalen en Italiaanse en Kretense kookpotten. Uiteraard wordt dit alles geassocieerd met onbezorgde warme zomeravonden, in prettig gezelschap, met zoete zomergeuren, soms een zilte zeelucht en in ieder geval lekker eten en drinken. Zoals in meditarrane landen gebruikelijk.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beweegredenen voor deze activiteit zijn een al lang bestaande liefde voor het mediterrane gebied (het is mijn geboortegrond) en de (natuur)producten die daar geoogst en gemaakt worden. Producten welke dicht bij de natuur staan (denk aan de vier elementen) hebben altijd mijn voorkeur gehad. Op deze manier hoop ik een stukje mediterranee naar Nederland te halen, voor een redelijke prijs (alle kosten moeten uiteraard wel worden betaald, maar ik hoef hiervan niet te leven). 

Daarnaast wil de TerracottaSpecialist opnieuw de aandacht vestigen op een (reeds eeuwenoud) bestaand alternatief voor de hedendaagse vaak sfeerloze “strakke design huis-en-tuinproducten”, meestal vierkant van vorm en gemaakt van synthetische / niet duurzame grondstoffen. Veelal zijn deze produkten bovendien afkomstig uit zgn. lage-lonen landen (aldaar in opdracht van ons gemaakt en geïmporteerd door grote winkelketens) alwaar vaak ook minder goede arbeidsomstandigheden gelden. Geen ideale situatie. 

Uiteraard worden er ook in het Verre Oosten traditioneel (en onder normale arbeidsomstandigheden) zeer mooie en goede terracotta producten gemaakt, soms zijn ook deze in onze voorraad aanwezig.